Home

Wil je een formulier om gegevens te noteren ?
Download
gezinsblad in PDF formaat.
Invullen en opzenden naar :
Jan Van Hemelen
Poekestraat 62A
8755 Ruiselede

Opmerkingen:
webmaster
jan@hemel.be

Van Hemelen

Waar staan we nu, wat hebben we ?

We zijn nog helemaal niet klaar en er zijn nog vele “missing links”. Momenteel hebben we nog altijd het idee dat allen die “Van Hemelen” noemen, of een van de varianten, van dezelfde plaats afkomstig zijn. Maar we hebben dit nog niet voor mekaar.

Daarom presenteren we een gedeeltelijke huidige stand van zaken, onderverdeeld in de verschillende takken die we nu onderscheiden.

book02
book02
book02
book02
book02
book02

Tak Westerlo - Van Hemelen.
Dit is de tak waarin ikzelf ook thuishoor. Momenteel de grootste en meest uitgebreide stamboom. De oudste komt wel uit Mol/Balen/Dessel, maar deze tak heeft zijn uitbreiding genomen in Westerlo.

Tak Limburg - Vanhemel.
Hier staat wat bij mekaar hoort in Limburg. De oudste komt ook uit Mol/Balen/Dessel.Daarnaast hebben nog gedeeltes uit Tessenderlo die hier niet vermeld worden.

Tak Brabant - Vanhemelen - Vanemelen.
Hier hebben al vele stukken stamboom en het ziet er naar uit dat er nog vele zullen bijkomen. Je kan dus ook maar een gedeelte zien van wat we al hebben.

Tak Mol - Van Hemel
Deze stam vertrekt uit Mol net zoals de stam Westerlo. In Mol zijn ook de oudste vermeldingen tot nu toe gevonden. Er zijn vertakkingen naar Antwerpen en Nederland. Naamgenoten die nu nog in Mol leven horen in deze tak thuis.

Tak apart Hemels.
Wij waren gestart met het idee dat onze oudste voorvader een vondeling zou zijn geweest. Dit bleek voor mijn afstamming niet juist. Tijdens onze opzoekingen stootten we wel op een aparte stam Hemels die wel van een vondeling komt. Hier het resultaat.

Iets apart: Van Den Hemel. Hier zijn er twee stukken te onderscheiden. Van Den Hemel op de grens Vlaanderen/Zeeland en Vandenhemel uit Kaster, Waermaerde en nu meest op de taalgrens met Henegouwen.
Deze takken hebben tot heden geen verbinding met Van Hemelen.